Leírás
Süssön kürtöskalácsot!
	Hozzávalók: 500 g liszt, 50 g cukor, 1 tojássárgája, 20 g élesztő, 50 g olvasztott vaj, tej, pici só.
	Az elkészítés módja: Kevés langyos tejben felfuttajuk az élesztőt, majd hozzá adjuk a cukrot, tojássárgát és a lisztet a csipet sóval és az olvasztott vajjal. Puha tésztát készítünk belőle, amit duplájára kelesztünk.
	Ezután vékonyra nyújtjuk és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A sütőfát megoljazzuk kicsit, majd rácsavarjuk a tésztát, úgy hogy az illesztéseknél kicsit fedje egymást.
	A kis fém tálkába olajat öntünk, és felmelegítjük a tűzhelyen. A rudakat a forró olajba helyezzük és a tűzhelyen pirosra sütjük a tésztát. A sütőfáról lehúzva a kalácsot még melegen diós / fahéjas cukorba vagy kókuszreszelékbe forgatjuk.
	Egyszerre két kürtös fér a tálcába, amíg azok sülnek, a másik két rúdra készítsük elő a következő adagot.
	Jó étvágyat kívánunk!
Paraméterek
| Mérete | |
| az állvány mérete | 35 x 29 x 30 cm, | 
| a faszén (belső) tárhely | 31 x 10 x 22; | 
| a rúd mérete | 63 cm hosszú, legnagyobb átmérője:5,5 | 
| Súlya | 5,35 kg / szett | 
 
                                                                             
                                                                                                 
                                                                                                 
                                                                            