Sörkifli

Egy baráti összröffenés, egy családi együttlét, vagy épp csakúgy - ez a sörkifli nem maradhat le az asztalról. Könnyen elkészíthető, kiadós és még másnap is ( ha maradna) isteni finom.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 7,5 g élesztő, 6 dl tej, 3 dl olaj, 2 evőkanál só, tojás a lekenéshez
Langyos tejben felfutatjuk az élesztőt, majd az összetevőket összegyúrjuk, dagasztjuk. Kb. 30 percet pihentetjük, majd a megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. A hat kis bucinkat külön-külön elnyújtjuk ( körlap alakúra) és pizzavágóval 12 részre osztjuk. Az így kapott háromszögeket a szélesebb része felől feltekerjük, majd a tepsibe helyezzük. Tojással lekenjük és megszórhatjuk sajttal, szezámmaggal. 200 C -on kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Akár pizzakrémmel is megkenhetjük a tésztát, vagy virslit is rakhatunk bele mielőtt feltekernénk.